Kategorier

Rattanmøbler

Viser 1 - 11 af 11 varer

Kurvemøbler – retro stole i flet hitter igen

Som det er med de fleste modefænomener, så sker der det, at årtier efter deres gennembrud, ja, så dukker de op igen, og ofte i en ny og forbedret udgave. Rattan kurvemøbler, fletmøbler, bambusmøbler – ja, kært barn har mange navne – er nu blevet et kæmpe hit igen.

De hyggelige og flotte rattan møble...

Kurvemøbler – retro stole i flet hitter igen

Som det er med de fleste modefænomener, så sker der det, at årtier efter deres gennembrud, ja, så dukker de op igen, og ofte i en ny og forbedret udgave. Rattan kurvemøbler, fletmøbler, bambusmøbler – ja, kært barn har mange navne – er nu blevet et kæmpe hit igen.

De hyggelige og flotte rattan møbler er igen på mode, og ses nu rundt omkring i private hjem, som interiør på restauranter og caféer og meget andet! I boligmagasinerne begynder rattan kurvemøbler igen at træde frem i forskellige varianter og udgaver, som vi også har her på Livinginstyle.dk. Rattan kurvestol og kurvesæt har en lang holdbarhed og er nemme at vedligeholde. Holdes kurvestole tørre og fri for fugt, har du lækre og moderigtige rattan møbler i mange år. Rattan møblerne skal blot støves af eller tørres over med en let fugtig klud for rengøring. Møblerne er meget lette, hvilket gør det nemt at flytte rundt på dem i boligen ved for eksempel rengøring eller indretning. Alt afhængig af stilen i et hjem kan rattan stole og kurvemøbler bruges som et gennemgående element i hele boligen, eller blot bare som en enkelt rattan stol i hjørnet – kun din fantasi sætter grænser!

Dansk indretning med rattan sæt og rattan stole

Dansk indretning har i flere år været kendetegnet ved den stilrene, nordiske stil med dansk design. Det helt perfekte ved boligmoden lige nu er, at der ikke er én stil, der er den rigtige. Rattan kurvemøbler er indbegrebet af den tendens, der trender i øjeblikket. Sammen med de grønne planter til boligen, står de mange lækre natur materialer som træ og rattan. Derfor kan du med fordel pifte din boligstil op med en lækker lænestol i rattan flet. Hos Living In Style har vi natur rattan sæt og møbler i mange styles. Vi har rattan sæt med stole, bord og sofa. Derudover har vi de flotteste rattan spisestole, bænke til gangarealer og kurve til opbevaring af tæpper og puder. Eller hvad med en lækker og komfortabel rattan lænestol eller arm chair.

Om det er til en hyggelig krog i stuen foran fjernsynet, eller henne i hjørnet til afslapning med strikketøjet, så er en lænestol et must have i de fleste hjem. Stolen hvor du sætter dig hen og er maksimalt afslappet og nyder en hyggelig stund. En fodboldkamp søndag eftermiddag i fjernsynet nydes altså bare bedst i en god og komfortable lænestol og måske lidt godt at drikke til. Det kan også være der er brug for en lænestol på børneværelset, hvorfra der kan læses godnat historier eller bare snakkes i? Uanset placering samt brugen er en lænestol et møbel, som mange i dag holder af. Hos os findes et bredt udvalg af lækre rattan lænestole, der passer rigtig godt ind i de fleste danske hjem. For selvom det er komforten ved møbler, vi oftest er gladest for, er det jo ingen hemmelighed, at udseendet betyder næsten lige så meget – for nogle forbrugere mere end for andre.

Rattan stolene kan du give dit eget personlige præg ved at lægge forskellige hynder, puder og eventuelt tæpper i. Dette kan både medvirke til et smukt udtryk og forene rattan stole med din øvrige indretning, for slet ikke at nævne den komfort en rattan lænestol giver! Læn dig tilbage og nyd et håndflettet produkt af høj kvalitet og komfort.

Kurvestole

Kurvestole i natur rattan findes i mange varianter og modeller. Hos Living In Style har vi kurvestole og rattan stole til både indendørs og udendørs brug og i mange forskellige designs, med og uden hynder. En kurvestol kan være en super smuk form for interiør og give en stilfuld hygge - uden af gå på kompromis med hverken komfort eller indretning! Hvide kurvestole kan for eksempel give en flot kontrast og struktur til indretningen, frem for mere traditionelle hvide stole. Flere af vores rattan stole indgår i et flot rattan sæt med fx tilhørende sofa og bord.

Med rattan stole gør du indretningen mere hyggelig og charmerende. Naturmaterialer som rattan er på mode, og med rattan møbler i din bolig viser du, at du har fingeren på pulsen og er med på de nye trends inden for boligindretning og mode. Vores produkter er håndflettede og af en meget høj kvalitet. Vi har kurvesæt med stole, sofa og bord samt tilhørende og vaskbare hynder.

Vi har også flotte rattan bænke på lager til dit soveværelse, i gangen eller i din entré. En god og solid rattan skammel hører sig til en flot natur rattan lænestol og arm chair. Vi har også et stort udvalg af flotte og solide rattan spisestole til køkken eller spisestue. Rattan stole og kurvesæt fra Living In Style passer perfekt ind i den danske boligstil, og mon ikke du mangler et kurvesæt eller en flot rattan stol til dit sommerhus eller udestue? Mange af rattan stolene har hynder inkluderet. Kig dig omkring og find lige netop den rattan stol, der passer dig.

Udendørsmiljø med kurvestole

Ønsker man en lidt mere utraditionel, men dejlig hygge på altanen eller terrassen, vil en god mulighed være at sammensætte sit eget rattan sæt og lave et lille lounge miljø. Dette vil give et anderledes terrassemiljø med et tropisk og sydlandsk look, som kan virke meget inspirerende og hyggeligt på sene sommeraftenener i venners eller families lag. Dog skal det nævnes, at hynder skal tages indenfor og ved meget regn og dårligt vejr, bør man også tage kurvemøblerne indenfor.

Indendørs hygge i kurvestole Alle Living In Style’s kurvestole og kurvemøbler egner sig perfekt til at stå indenfor. Brug Joko Spisebordsstol rundt om spisebordet for et lækkert, anderledes look eller brug for eksempel RATTAN BÆNKEN i en hyggekrog i soveværelset eller som et fint møbel i din entré eller gang. En mulighed kan også være at lave et sofaarrangement i stuen med kurvemøbler. Brug for eksempel kurvestole til at skabe en hjemlig og hyggelig stemning. Til mange af vores kurvemøbler følger de bløde hynder med, eller du har mulighed for at tilkøbe hynder. For at skabe et personligt look, vil det også være en god idé med nogle puder og tæpper i kurvemøblerne.

Flotte rattan kurve

Flotte rattan kurve har mange formål. Vi har de flotteste hundekurve, der passer perfekt ind i den nórdiske boligsstil. Rattan hundekurve findes i mange størrelser. Din hund vil få et dejligt og blødt sted at opholde sig, og vores rattan hundekurve er så flotte, at de passer perfekt ind i din øvrige nordiske og dansk designede boligstil. Vi har rattan hundekurv til ekstra lille hund, lille hund og mellem hund. Vi er også lagerførende i store flotte runde kurve til opbevaring af tæpper, puder eller til et opstammet træ. Rattan kurvene er meget kraftige og holdbare. Til mange af hundekurvene medfølger en flot hynde i god kvalitet.

Sengegavl i rattan

En sengegavl i rattan flet rammer også inde i den boligstil, der trender netop nu. Med sit flet er rattan sengegavl med til at understrege anvendelsen af naturmaterialer. Afhængig af din øvrige boligstil, så vil rattan sengegavl passe ind i både en romantisk og en mere rå stil.

Hvad er rattan?

Rattan kommer af ordet rotang, som kommer via tysk fra ældre fransk ”rottang” af indonesisk ”rotan”, som betyder planteskud, spire. Rattan kender man også under betegnelsen peddigrør. Rattan er rør fra klatrepalmer, også kendt som palmevin. Stænglerne hører til arten Calamus, og er en klatrende og slyngende art. Rattan stænglerne er tornede lianer. De vokser i regnskoven i Sydøst Asien og kan blive op til 160 meter lange og have en diameter på 0,5 til 3,5 centimeter. De bliver høstet af lokalbefolkningen efter 7-15 år, hvor tornene fjernes først og dernæst tørres de tynde og små stængler i solen. De tykkere stængler bliver kogt for at fjerne fugt og harpiks, og for at forhindre skadedyr i at angribe stænglerne. Herfra sælges rattan stænglerne videre til forarbejdning på mindre fabrikker. Tidligere blev rørene anvendt som spanskrør.

Rattan er et bæredygtigt naturmateriale, for ved selve høsten udryddes planten ikke, men den sætter blot nye rødder ved afskæringen, og den kan gro op til 30 cm om dagen.

Stængelkernen, som vi også kender som peddigrør og rattan, er et utroligt sejt og bøjeligt naturmateriale, og på grund af dets fantastiske egenskaber, anvendes det til rigtig mange produkter som fx kurve, møbler og havemøbler. Yderbarken udnyttes også og bruges især til at flette stole og havemøbler med. Rattan er også meget nemt at arbejde med, da man blot skal lægge rørene i blød 5-10 minutter, og så kan man arbejde videre med fletningen.

Da rattan er et stærkt og meget fleksibelt materiale, er det særdeles velegnet til rum med store udsving i temperatur og fugtighed som fx sommerhuse og udestuer. Rattan havemøbler og møbler anvendes i stor stil for tiden, da det er et meget populært naturmateriale at indrette sin bolig med.

Hvad er polyrattan?

Polyrattan er en række af forskellige tynde fibre og bånd af plast, der anvendes til flettede havemøbler. Polyrattan er lavet af polyethylen, som er et vidt udbredt plastmateriale. Under fremstillingen af polyrattan anvendes meget høje temperaturer. Ved opvarmning er det muligt at forme polyrattan til forskellige flettede produkter, da det er blødt og smidigt at arbejde med. Polyrattan er et kunstigt, men utroligt holdbart materiale. Havemøbler fremstillet i polyrattan er meget hårdføre i al slags vind og vejr, og de passer derfor godt ind i de skiftende vejrforhold i Danmark. Ud over at polyrattan er utroligt slidstærkt, så kræver havemøbler i polyrattan heller ikke megen vedligeholdelse. Med et overtræk kan polyrattan havemøbler sagtens stå udenfor hele året rundt.

Der er i øvrigt meget lave produktionsomkostninger i forbindelse med produktionen af det yderst slidstærke polyrattan. Havemøbler i polyrattan er også kendetegnet ved, at de ikke falmer i direkte sollys. Plastmaterialet polyethylen indeholder ingen miljøskadelige tilsætningsstoffer eller tungmetaller. Ved afskaffelse af havemøbler i polyrattan skal de afleveres ved småt brændbart. Under forbrændingen omdannes det til vand og kuldioxid. Polyrattan havemøbler er grundet lave omkostninger, stærk holdbarhed og meget nem vedligeholdelse, derfor blevet et af de mest populære havemøbelsæt i Danmark.

Hvordan skal natur rattan havemøbler vedligeholdes?

Vedligeholdelse af rattan i naturmaterialer havemøbler kræver et minimum af tidsforbrug. Det er også en af de vigtigste grunde til, at havemøbelsæt i flet er så populære. Med tiden og hvis natur rattan udsættes for megen sol eller regn, så vil rattan falme. Møbler i natur rattan bør opbevares i et tørt rum med ventilation. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der ikke bliver for tørt, for så vil natur rattan kunne knække. Dette kan forebygges ved at spraye lidt demineraliseret vand på møblerne eller lade møbler stå lidt udenfor i fugtigt vejr, dog ikke i regnvejr. Natur rattan har bedst af at stå indenfor eller fx i en udestue. Når du skal til at ommøblere og indrette med møbler i natur rattan er det også en stor fordel, at møblerne er så lette. Store flotte natur rattan stole og borde er nemme at løfte og flytte rundt med i boligen.

Ofte er natur rattan havemøbler påført en mat lak, så det er nemt at rengøre. Rengør blot med en fugtig klud. Såfremt grundigere rengøring ønskes, anvendes almindeligt sæbevand.

Hvordan skal polyrattan havemøbler vedligeholdes?

Havemøbler og møbler i polyrattan er fletmøbler, som er yderst nemme at vedligeholde. De kræver stort set ingen vedligeholdelse eller rengøring. Med et passende overtræk, kan polyrattan havemøbler stå udenfor hele året rundt. Polyrattan havemøbler tåler al slags vejr og bliver ikke falmet af solens UV-stråler. Rengøring foretages med almindeligt sæbevand, og det er også muligt at anvende en haveslange til fx at spule spindelvæv og fugleklatter m.m. væk med. Find haveslangen frem og spul havemøblerne godt. Vask herefter med sæbevand. Du bør bruge en børste med bløde hår, således at du ikke laver ridser i polyrattan havemøblerne. Såfremt du ønsker en lidt blank overflade, kan du med fordel anvende bilshampoo, der efterlade møblerne med en vandafvisende og glansfuld overflade. Tør af med klud eller viskestykke.

Polyrattan er utroligt holdbart og slidstærkt plastmateriale – perfekt til den travle familie, der ikke har tid til at oliere teaktræ m.m. og ideel såfremt man har pladsmangel og ikke har mulighed for at opbevare sine havemøbler i garage eller redskabsrum.

Kan man male natur rattan?

Ja, du kan godt male din natur rattan havestol! Det er nemt at genopfriske gamle natur rattan møbler. Med lidt snild og omhu kan du give dine rattan fletmøbler nyt liv og indrette din bolig med flotte kurvemøbler.

Det første du skal gøre er at slibe din rattan stol let med finere sandpapir, en 200 korns sandpapir vil tilføre din rattan stol en flot finish. Hvis rattan stolen er malet tidligere og malingen afskaller flere steder, så er det

nok en god idé at bruge en malingsfjerner først. Dog må du ikke anvende malingsfjerner på ubehandlet rattan.

Find den farve spraymaling du ønsker og køb gerne flere dåser, da du nemt kan komme ud for, at du løber tør. Det ville være ærgerligt! Brug et stort stykke plastisk, et gammelt tæppe eller lagen som underlag. Det er bedst at spraymale dit rattan møbel udenfor og helst ikke en dag, hvor det blæser for meget. Anvend evt. gummihandsker og en maske, så du ikke hverken få maling på din hud eller inhalerer unødige stoffer og dampe.

Spraymal dit rattan møbel og kom godt ind i alle kroge af fletningerne. Ca. 2 lag spraymaling vurderes at være tilstrækkeligt. Stolen bør tørre i mindst 24 timer, inden den kommer indenfor igen. Efter endt tørretid, kan du eventuelt give rattan stolen en flot finish ved at påføre en klar lak, som også fås på spraydåse.

Kan man spraymale polyrattan?

Polyrattan havemøbler kan - på trods af deres vedligeholdelsesfrie egenskaber – indimellem godt trænge til et friskt pust, og du kan give dem nyt liv ved at spraymale dem. Det er vigtigt at vaske polyrattan havemøblerne grundigt ned først fx med grundrens eller et universalrengøringsmiddel. Der sidder skidt og måske endda også mug på de flettede havemøbler. Skyl grundig og tør møblerne godt af. Sørg for at dine polyrattan havemøbler er helt tørre, inden du påbegynder malingen.

Du kan med fordel slibe ganske let først, hvorefter du med en blød børste fjerner støv og skidt. Nu kan du påbegynde spraymalingen. Spraymal to gange i alt og slut eventuelt af med en lakbehandling og vupti, du har et nye, flotte polyrattan havemøbler.

Hvis du vil undgå besværet derhjemme, og ikke har den fornødne tid og lyst, så spørg din lokale sprøjtelakerer. Dit eget hjemmegjorte slid og besvær, kan sikkert ikke måles med den finish og det flotte, professionelle resultat, du vil få hos en sprøjtelakerer. Sørg endelig for, at de sliber og sprøjtemaler to gange. Men der er sikkert mange penge tjent ved gør-det-selv løsningen, og du er sikkert også lidt ekstra stolt af resultatet med den iver og tid, du selv har lagt i renoveringen af dine polyrattan havemøbler.

Mere
Acceptér Site use cookies